Functiewaardering

Functiewaardering is dé de basis voor een goede en eerlijke beloning.

Door functies ten opzichte van elkaar in rangorde te zetten, wordt duidelijk wat het gewicht van de ene functie ten opzichte van de andere is.

Het voorkomt dat je steeds met medewerkers moet onderhandelen over het salaris. Dit biedt helderheid, structuur en kan het gevoel van onrecht onder medewerkers wegnemen.

Functiewaardering helpt je met de basis op orde te krijgen én geven je de mogelijkheid om verder te bouwen aan je HR beleid. Denk hierbij aan de uitdaging van de arbeidsmarktkrapte en het behoud van medewerkers binnen jouw organisatie.

 

STYR

Onze visie op functiewaardering is dat de functie niet los van de mens kan worden gezien. Wij geloven in een rangorde die herkenbaar is voor iedereen, die als fair wordt gezien én waarbij rekening gehouden wordt met de diverse talenten van mensen.

Om die reden zijn wij certified partner van STYR.

Het STYR model is een moderne en praktische tool voor het waarderen en belonen van teams, rollen en functies.

Klassieke functiewaarderingssystemen kijken alleen naar de functie (stoel). Het STYR model kijkt naast de functie/rol (stoel) ook naar de benodigde talenten van de mens op de stoel. Het benodigde probleemoplossend vermogen van de mens staat hierbij centraal.

Organisaties kunnen effectiever en wendbaarder ingericht worden door mensen met het juiste probleemoplossend vermogen, drijfveren en talenten de juiste plek te geven.

Meer weten? Of wil je een keer praten over hoe Negentigtien jou kan helpen aan de slag te gaan met het functiehuis? Bel gerust!

 

Renee van Meegeren Renee van Meegeren
Leestijd 1-2 min
11/5/2022