Verzuimcoordinatie

Ziekteverzuim is een kwetsbaar onderwerp. Zowel voor de werkgevers als voor de werknemer. Je komt samen in een situatie terecht waarin van alles in beweging komt. Je hebt niet alleen te maken met elkaar, maar ook met officiële instanties, zoals het UWV, de arbodienst en je verzuimverzekering. Een complex speelveld van belangen, rechten en plichten.

Wouter Verschuur Wouter Verschuur
Leestijd 1 min
20/4/2022

Ziekteverzuim is een kwetsbaar onderwerp. Zowel voor de werkgevers als voor de werknemer. Je komt samen in een situatie terecht waarin van alles in beweging komt. Je hebt niet alleen te maken met elkaar, maar ook met officiële instanties, zoals het UWV, de arbodienst en je verzuimverzekering. Een complex speelveld van belangen, rechten en plichten. Waarbij je eenvoudig kan vergeten waar het eigenlijk om draait: een gezonde werknemer.

Bij Negentigtien spreken we de taal van alle belanghebbenden en filteren we de zin van de onzin. We hebben namens de werkgever contact met alle partijen om ervoor te zorgen dat we tijdig de juiste dingen doen. We coördineren alle activiteiten en interventies. Hiermee neutraliseren en objectiveren we verzuim. Want sommige dingen moeten nu eenmaal, terwijl we op andere onderdelen van verzuim wel meer handelingsvrijheid hebben. Dat is niet altijd even duidelijk, dus daar helpen we bij.

We werken nauw samen met onze arbodienst en onze verzuim specialisten. Voor elke vraag hebben wij een antwoord en voor elke interventie de juiste specialist. We geven gevraagd en ongevraagd advies en dringen aan op actie wanneer dat nodig is. Zo realiseren we grip op verzuim.

Vanzelfsprekend hoort hier ook een tijdige en correcte verzuimadministratie bij. Ook weer voor alle belanghebbenden. Zo voorkomen we gedoe, zoals loonsancties. Ook willen verschillende partijen vaak hetzelfde weten, maar nèt in een ander format. En wat mag je eigenlijk wel delen en wat niet? Zo eenvoudig is dat niet.

Kortom, verzuimcoördinatie van Negentigtien zorgt voor gemak en het voorkomt gedoe.

Meer weten? Of wil je een keer praten over hoe Negentigtien jou kan helpen om je verzuim effectiever te coördineren?