Een leven lang leren bij Weijerseikhout

Weijerseikhout uit Groesbeek  is een energieke en ambitieuze familie van dakvernieuwers. 60 jaar geleden gestart op het dak en in de jaren ontwikkeld tot betrouwbare partner voor woningbouwcoöperaties. De laatste paar jaar maakt Weijerseikhout een enorme mensgerichte ontwikkeling door. Wij mochten hieraan bijdragen.

Wouter Verschuur Wouter Verschuur
Leestijd 3 min
19/3/2021

Donkere tijden

Nog niet zo lang geleden was Weijerseikhout een 'gewoon dakdekkers bedrijf' uit Groesbeek (bij Nijmegen). Er werd hard gewerkt, maar echte vooruitgang bleef uit. Lars Weijers, derde generatie en sinds 2003 eindverantwoordelijk voor Weijerseikhout, besluit na een roerige periode midden jaren '00 dat hij het anders gaat doen. Lars voorzag dat duurzaamheid en mensgerichtheid de sleutels tot de toekomst zouden gaan worden. Hij breidde zijn managementteam uit en haalde ervaren en gedreven professionals aan boord. Samen stroopten zij hun mouwen op. 

Samen sterk

Bij Weijerseikhout is iedereen inmiddels overtuigd van deze visie en bewijzen ze dagelijks dat een uitstekende samenwerking tot het beste resultaat leidt. Het is ook niet voor niets dat de dakprofessionals bij Weijerseikhout de fijne werksfeer inmiddels als belangrijkste organisatiewaarde bestempelen. Om deze sfeer te behouden biedt Weijerseikhout zekerheid, de mogelijkheid om te groeien en te leren en bovendien de vrijheid om zelfstandig te werken. 

Negentigtien is sinds 2018 betrokken bij Weijerseikhout. Mede gefinancierd met een subsidie is operations manager Koen Verharen samen met jobcoach Lobke Eikholt gestart met het opzetten van een structuur voor competentie- en performance management. Als onderdeel van dit project is de structuur van de kernactiviteiten van Weijerseikhout strak neergezet en hebben we functie- en competentieprofielen opgesteld. Gedrag is bij Weijerseikhout de sleutel tot succes en dus is Lobke geaccrediteerd om zelf te kunnen werken met de ODC-gedragsmeting. Het meest recente project dat we samen hebben afgerond is het ontwikkelen van strategisch opleidingsbeleid met opleidingsgids en een opleidingsplan voor intern leermeersterschap en teamleren. 

De samenwerking bevalt van beiden kanten zo goed, dat Weijerseikhout aan Negentigtien gevraagd heeft om met ingang van 2021 tijdelijk de rol van HR manager in te vullen. Negentigtien zal dit voor de periode van 1 tot 2 jaar gaan verzorgen. Een belangrijk onderdeel van deze opdracht is om de huidige HR officer on-the-job op te leiden tot HR adviseur, waarna zij stapsgewijs het stokje van ons zal overnemen in de loop van 2022.

Negentigtien is er trots op om als HR partner de enorme ontwikkeling van Weijerseikhout van zo dicht bij mee te mogen maken en hier actief aan bij te dragen.