Professionaliseren bij Zember

Zember is opgebouwd met toewijding en snoeihard werken. Waar bij de meesten de groei dan stokt bij een mannetje of 15, lukt het Zember om een 60-koppig team te bouwen. De markt waarin Zember actief is beweegt. Er is potentie om verder te groeien. Maar daar is intern wat voor nodig. Fooks wil verder professionaliseren.

Wouter Verschuur Wouter Verschuur
Leestijd 2 min
19/3/2021

Strategisch denken en doen

Om blijvend een plek te verdienen als payrol specialist wil Zember stappen zetten. Er is veel talent aan boord, maar de 'way of working' is te operationeel en te vraaggericht. De uitdaging voor Zember is om voor haar klanten strategisch te gaan denken en handelen. De wereld veranderd en is volop in beweging. Dit is van grote invloed op de manier waarop Zember in de toekomst succesvol zal zijn. De directie heeft een duidelijke visie en strategie. Nu moet de organisatie klaargestoomd worden om deze te executeren.

'Begin with the end in mind'

De mogelijkheden om te gaan schalen zijn groot en de plannen zijn er. De uitdaging is meervoudig. Ten eerste is het zaak om de bezetting op peil te brengen en te houden. Er is een structureel tekort aan goede developers, salarisspecialisten en online marketeers. De goede mensen die al dienst zijn, die moeten bovendien ontwikkeld worden. Daar wordt Zember beter van en de schaarse medewerkers blijven langer behouden. Hier maken we een plan voor. Wanneer nieuwe mensen starten, dan gaan we deze de eerste 100 dagen zo goed mogelijk benutten. Onboarding krijgt meer aandacht. Want de eerste klap is een daalder waard. 

Samen met het MT en de teamleiders maken we een job matrix voor de organisatie, waarderen de functies en koppelen hier een salarishuis aan. Dit geeft duidelijkheid en zorgt voor eerlijke beloning. Cruciaal als je gaat schalen.

Tegelijkertijd neemt Negentigtien ook de positie in van HR medewerker en recruiter. Handen uit de mouwen en de basisprocessen op orde. Dit zorgt voor rust en vooruitgang.

Zember is zo een schoolvoorbeeld van de kracht van HR met Negentigtien.